Jeden z tradičních receptů.
Ingredience:
-1 L mléka,
-3 vejce,
-20 dKg cukru,
-sůl (špetka),
-50 dKg hladké mouky,
-40 g droždí,
-olej,
-povidla,
-moučkový cukr (na pocukrování hotových palačinek).

Z trošky vlažného mléka, mouky, cukru a droždí si připravíme kvásek. Tedy potřebujeme vzejít kvásek. (co-znamena-kdyz-ma-vzejit-kvasek/).
Z mléka, vajec (žloutků), cukru, špetky soli si připravíme řidké těsto.
Do takto připraveného těsta přidáme kvásek a sníh z bílků.
Těsto lijeme na pánev a opečeme z obou stran.
Hotové palačinky mažeme povidly (marmeládou, dřemem), stáčíme do ruličky a sypeme moučkovým cukrem.

Z daného množsví se dá nasmažit 30 a více palačinek, ale zapomněl jsem to spočítat. Smažení zabere hodinku času a více. Záleží kolik pánvi jsme schopni obhospodařit.

12003913_1177678422249528_6157533322388959994_n

Jo, palačinky jsou výborné s tvarem s cukrem.

12033158_1177678462249524_3970348727191076436_n

Již pár nasmaženo.

12033048_1177678395582864_7056079080313949213_n

Nějaké to ovoce je k tomu dobré.

12002946_1177744145576289_8078181162027513553_n

I tak se to dá :).

 

 
TISK TISK

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2015 www.kazdodennizivot.cz. All Rights Reserved